Praktisk Info

Skolens historie
Vordingborgskolen ligger højt oppe ved færgegårdsvej med en smuk udsigt ud over Nordhavnen og Oringepynten. Vordingborgskolen blev oprettet i 1904 af frøken Grymer. Dengang hed den Vordingborg husholdningsskole. I 1907 flyttede skolen til nybyggede lokaler på Violvej, den samme adresse som i dag.

Skolen har de sidste 100 år gennemgået mange udviklende forandringer. Fra at være en husholdnings- og håndarbejdsskole er vi i dag en Fri Fagskole målrettet mod uddannelse, arbejde og livets udfordringer.

Vordingborgskolen ligger i det skønneste område på sydsjælland, med udsigt til Gåsetårnet, oringepynten, borgcenteret, Nordhavnen og den smukke vandudsigt.
Vi bruger Oringepynten utroligt meget, vi løber ud ad Bakkebøllestien og bruger cirkuspladsen til mange fysiske aktiviteter. Skolens beliggenhed er helt unik.

På Vordingborgskolen kan de unge udvikle sig såvel fagligt som personligt ved blandt andet at lære at tilberede sund og velsmagende mad og ved at lære at udnytte fritiden på en positiv måde med kreativitet og bevægelse.

Skolen er indrettet med 2 undervisningskøkkener, klasseværelser og kreative lokaler/værksteder. Desuden bruger vi naturen omkring os samt de lokale faciliteter som svømmehal og sportscenter.

Værdigrundlag
Den grundlæggende værdi er ansvarlighed i forhold til et sundt og aktivt liv i fællesskab med og i respekt for mennesker med forskellig baggrund og fra forskellige kulturer.

Formål
Formålet med skolen er at tilbyde undervisning og samvær med livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse som de grundlæggende elementer.
Begreberne implementeres på forskellig vis i Vordingborgskolens dagligdag - såvel formaliseret form, som i den måde, hvori undervisningen tilrettelægges og afvikles i dagligdagen.

Bl.a. ved:
• Fællesmøder med Forstander Jette Rønne.
• Elevrådsmøder
• At udvikle elevens personlige og faglige kompetencer.
• At skabe et fællesskab og en undervisning, hvor den enkelte er ansvarlig og har mulighed for fordybelse.
• At eleven ved at tilberede mad får fortrolighed med sund levevis og oplevere glæden ved at fremstille sunde og æstetiske måltider.
• At den enkelte elev formgiver og fremstiller kreative produkter.
• At motivere eleven til bevægelse og sport.
• At eleven udvikler en alsidig dagligdag med positiv udnyttelse af fritiden.
• At den enkelte elev gennem samvær, dialog og undervisning får forståelse og respekt for samfundets grundregler og forberedes til et positivt arbejdsliv.
• At eleven får kendskab til andre kulturer og samfundsforhold gennem internationale relationer.
Vordingborgskolen | Violvej 3A, 4760 Vordingborg  | Tlf.: 55360636 | info@vordingborgskolen.dk